V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Ako užívať propolis na podporu imunity? Pomôže vám aj ako prevencia chrípky

Propolis má dokázanú silnú protichrípkovú aktivitu a možno budete chcieť mať fľaštičku propolisových kvapiek vo svojej lekárničke. Užívajte nízku dávku denne počas chrípkového obdobia, aby ste posilnili imunitu a zabránili prechladnutiu či dokonca vypuknutiu chrípky.

Zlúčeniny v propolise, ktoré preukazujú protichrípkové vlastnosti, sa nazývajú kyseliny kofeoylchínové. Jedna z týchto zlúčenín, fenetylester kyseliny kávovej alebo CAPE, v štúdiách preukázala mnohé ďalšie zdravotné výhody súvisiace s imunitou

Ako teda využiť propolis na posilnenie imunity a odvrátenie nepríjemných chrípkových stavov?

Ako používať propolis na podporu imunity

10 kvapiek propolisu denne je účinná všeobecná denná dávka. Propolis sa môže konzumovať v kapsulách alebo tinktúrach. Niektorí ľudia preferujú surový propolis. V akútnych situáciách používajte oveľa vyššie dávky, pokojne až 60 kvapiek denne počas niekoľkých dní.

Túto dávku si však dávajte len vtedy, ak ste si úplne istí, že na včelie produkty nie ste alergický (20 kvapiek ráno, 20 kapiek na obed a 20 kvapiek večer).

Propolisové kvapky majte doma stále poruke. Počas chrípkovej sezóny noste so sebou aj sprej na hrdlo s propolisom. Ak prídete do kontaktu s niekým, kto má chrípku, dajte si čo najskôr 10-15 kvapiek tinktúry. Keď riziko pominie, pokračujte v preventívnej dávke 1000 mg denne.

Jedna štúdia skúmala antibakteriálne schopnosti včelieho propolisu v ústach, konkrétnejšie s ohľadom na koreňové kanáliky.

Vedci porovnali propolis s hydroxidom vápenatým, ktorý je zjavne veľmi účinným antimikrobiálnym činidlom, a zistili, že je výrazne silnejší ako vápnik pri odstraňovaní určitých baktérií.

Propolis sa tradične používa na ničenie prechladnutia a chrípky, takže táto štúdia jasne ukazuje, že má silné schopnosti zabíjať baktérie v celom tele.

Teraz už viem, prečo ma tak účinne zbavuje bolesti hrdla, kedykoľvek cítim šteklenie, a prečo je jedným z hlavných zdravotných prínosov propolisu, ktorý dlhodobo užívatelia uvádzajú, ako tonikum prechladnutia a chrípky!

Odporúčame vám naše články:

Propolis pomáha pri liečbe ušných infekcií

Sú propolisové kvapky vhodné pre deti?

Môže propolis pomôcť pri predchádzaní Alzheimerovej chorobe a srdcovým chorobám?

 
 
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz