V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Môžete užívať propolisové kvapky každý deň?

Silná imunita je veľmi dôležitá. Aj vplyvom pandémie ľudia hľadajú rôzne prírodné spôsoby jej posilnenia, a tak sa propolis opäť dostáva do pozornosti. Propolisové kvapky resp. propolisovú tinktúru je možné užívať aj každý deň, no je potrebné zvážiť správne dávkovanie

Propolis je živicový materiál produkovaný včelami na utesnenie a ochranu buniek úľa, výstelku dutín hniezda a opravu plástov. Bez včelieho propolisu by úle mohli byť náchylné na vírusy a baktérie. Práve vďaka týmto ochranným vlastnostiam je propolis skvelým pomocníkom na podporu imunity

Použitie propolisu sa datuje po stáročia. Starovekí Gréci, Rimania a Egypťania si boli vedomí jeho vlastností a hojne ho používali ako formu prírodnej medicíny. Vďaka svojim prirodzene vysokým antimikrobiálnym a antioxidačným vlastnostiam sa propolis používa na podporu prirodzenej obranyschopnosti tela pri infekciách horných dýchacích ciest, kožných infekciách, bolestiach hrdla a/alebo iných infekciách ústnej dutiny a pomáha pri hojení menších rán. Pri každodennom používaní dokáže posilniť imunitný systém. 

Ako užívať propolis? 

Pre celkové posilnenie zdravia odporúčame 1 - 2 kúsky surového propolisu denne. Ak bojujete s nádchou alebo sa jej snažíte predchádzať, dávku zdvojnásobte. Nič lepšie ste na prechladnutie nemali. 

Vyberajte si propolisové kvapky resp. propolisové tinktúry na báze alkoholu. Sú silnejšie - zvyčajne obsahujú vyššie percento propolisu. 

Pre posilnenie imunity užívame 10-15 kvapiek propolisového extraktu denne. V prípade ochorenia užívame 2 - 3x denne po 10-15 kvapiek propolisovej tinktúry. Tinktúru užívame v deci vlažnej vody.

Teraz, keď viete, ako užívať propolis, len sa uistite, že produkt, ktorý užívate, je kvalitný produkt zo Slovenska.

V našom e-shope nájdete overené včelie produkty z našej rodinnej včelej farmy MEDÁREŇ

Odporúčame vám naše články:

Propolis pomáha pri liečbe ušných infekcií

Sú propolisové kvapky vhodné pre deti?

Môže propolis pomôcť pri predchádzaní Alzheimerovej chorobe a srdcovým chorobám?