Pergu nemrazíme ani nesušíme, inak by mohla stratiť časť jeho užitočných vlastností.
Perga 160g
Perga - včelí chlieb - jedinečný doplnok ľudskej stravy
Perga - včelí chlieb sa získava z plástov vo včelstve. Včely ho v úli spracujú tak, že ho vrstvia a hlavami ho utláčajú do buniek. Medzi jednotlivé vrstvy dávajú med a výlučky svojich žliaz. V takto upravenom peli nastáva mliečne kvasenie, popraská obal peľového zrnka a vďaka tomu sa zvýši jeho stráviteľnosť.
Pokiaľ by včelstvo nemalo peľ, neprežilo by, pretože by včelie dojčičky nemohli vytvárať kŕmnu šťavu pre plod a materskú kašičku pre výživu matky.
Včelí chlieb sa používa na liečebné účely, pretože je jedinečným doplnkom ľudskej stravy, ktorá obsahuje veľa aminokyselín, bielkovín, tukov, vitamínov a ďalších mikro a makro prvkov.
Pergu vyberáme z úľov iba do konca júna, aby sme nepoškodili včeliu rodinu, keďže perga je veľmi cennou potravou potrebnou pri rozmnožovanie včiel.
Viac o včelom chlebe respektíve perge sa dočítate na našom špecializovanom webe www.perga.sk.
Hmotnosť: 160g
Výrobca: MEDÁREŇ, s.r.o.
Zloženie: Perga
Adresa potravinárskeho podniku: Piesočná 35, Bratislava, Slovenská republika
Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu: Slovenská republika