V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Slnečnicový med a jeho účinky

slnecnicovy_vacsi

Slnečnicový med účinkuje pri astme a žalúdočnej kolike. Je s vysokým obsahom glukózy, pri kryštalizácii sa tvoria typické dve vrstvy a veľké kryštály.

Má zlatožltú farbu a sladko-kyselkavú chuť. Obsahuje viac selénu.

ČO JE TO SELÉN?

významný antioxidant prispieva k ochrane pred vznikom voľných radikálov (chemická látka, ktorej prítomnosť v tele brzdí proces starnutia) 
- pomáha udržiavať zdravý cievny systém 
- podporuje regeneráciu srdcového svalu a jeho pravidelnú funkciu 
- pozitívne ovplyvňuje aktivitu obranného systému organizmu

slnecnicovy_med_fb_medaren

Slovenská republika patrí ku krajinám, kde obyvatelia majú veľmi nízku hladinu selénu v krvi. Najlepšie preskúmanou a najvýznamnejšou funkciou selénu je jeho antioxidačná aktivita, vďaka ktorej selén pomáha chrániť organizmus pred oxidačnými účinkami voľných radikálov. 

Pri nedostatku selénu antioxidačná schopnosť organizmu výrazne klesá a práve týmto je možné vysvetliť rôznorodé prejavy nedostatku selénu - zvýšená náchylnosť k ochoreniam srdca a pľúc, k vzniku a rozvoju nádorových buniek, rýchlejšie starnutie a iné degeneratívne zmeny s tým spojené.

Ponúkame Vám slnečnicový med priamo od včelára, bez akýchkoľvek prísad, konzervantov, farbív a pod., predávame iba čisto prírodný včelí med bez akej akejkoľvek úpravy, to znamená že, od nás dostanete med priamo z úľa. Med pochádza z mikroregiónu Požitavie – Širočina. Kúpiť si ho môžete našom medovom E-SHOPE.

Ak sa chcete dozvedieť viac o mede, prečítajte si článok: MED.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz