V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Med, peľ, propolis a materská kašička: kráľovská kombinácia pre vaše zdravie

vceliek_220

Med, peľ, propolis a včelia materská kašička sú prírodné produkty známe svojimi priaznivými účinkami pre zdravie.

My sme všetky tieto zložky zmiešali v jednom unikátnom produkte, aby sme vám priniesli kráľovskú kombináciu pre vaše zdravie a imunitu. Spoznajte účinky nášho top produktu, ktorý v sebe spája to najlepšie zo sveta včiel.

 Základom je zdravý med

Odpradávna sa med používal nielen ako potravina, ale aj ako liek. Med má veľmi vysoký obsah prospešných bioaktívnych rastlinných zlúčenín a antioxidantov, vďaka čomu má pre naše telo množstvo zdravotných výhod a môžu ho v obmedzenom množstve užívať aj diabetici.

Med znižuje krvný tlak, hladinu cholesterolu aj triglyceridov, vďaka čomu dokáže preventívne pôsobiť na vznik srdcových chorôb aj cukrovky 2. typu. Pravidelné užívanie medu dokáže znížiť riziko tvorby krvných zrazenín. Okrem toho, med podporuje hojenie rán, pôsobí protizápalovo a dokáže podporiť imunitu v boji s vírusom. Med je výborný pomocník pri liečbe kašľu u detí. Ak sa chcete dozvedieť viac o mede, prečítajte si náš článok pod názvom Včelí med.

Propolis má známe liečivé účinky

Už pred tisíckami rokov staroveké civilizácie používali propolis pre svoje liečivé vlastnosti. Gréci ním liečili abscesy. Asýrčania ho dávali na rany a nádory, aby bojovali proti infekcii a pomohli procesu hojenia. Egypťania ho používali na balzamovanie múmií. V našom mede teda toto prírodné antibiotikum nemôže chýbať.

Propolis má antibakteriálne, antivírusové, protiplesňové a protizápalové vlastnosti. Jeho pravidelná konzumácia poskytuje ochranu pred niektorými baktériami, vírusmi a plesňami. Po operácii ústnej dutiny hojí, je účinnejší ako krém so steroidmi. Ak si propolis aplikujete aspoň trikrát denne, často pomôže hojiť opary rýchlejšie ako mastičky z lekárne. Propolis môže byť doplnkovou liečbou - ale nie jedinou liečbou - rakoviny. Ak sa chcete dozvedieť viac o propolise, prečítajte si náš článok pod názvom Propolis. 

Top 10 liečivých vlastnosti propolisu

Účinky včelej materskej kašičky

Materská kašička je želatínová látka, ktorú produkujú včely medonosné na kŕmenie včelích kráľovien a ich plodov. Často sa predáva aj ako doplnok výživy na liečbu rôznych fyzických a chronických chorôb. Predpokladá sa, že jej pozitívne účinky na zdravie pramenia z jej jedinečného zloženia - obsahuje vodu, sacharidy, bielkoviny, tuky, vitamíny skupiny B a stopové minerály a iné zdraviu prospešné látky.

Materská kašička môže mať antioxidačné a protizápalové účinky. Dokáže znížiť hladinu cholesterolu, podporuje hojenie rán a iné zápalové ochorenia kože. Okrem toho, tento zázrak pomáha znižovať krvný tlak, regulovať krvný cukor, znižuje oxidačný stres a dokonca podporuje funkciu mozgu a zlepšuje imunitu

Ak sa chcete dozvedieť viac o materskej kašičke, odporúčame Vám článok Materská kašička - elixír plodnosti včelej kráľovnej.

Ak by ste radi vyskúšali túto unikátnu kombináciu, stačí kliknúť na tento odkaz.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz