V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Účinky lipového medu

lipovy_vacsi

Lipový med patrí medzi celkovo najlepšie medy. Lipový med má svetložltú až zelenkavú farbu, je číry, má lahodnú, príjemnú chuť a voňavú arómu lipového kvetu.

Podobne ako agátový, kryštalizuje pomaly a neskôr.

med

Med obsahuje vysokú enzymatickú aktivitu. Pôsobí proti nachladnutiu v horšom počasí, horúčkam, má protizápalový účinok, pôsobí tiež pri liečbe akútnych aj chronických zápaloch horných dýchacích ciest, prieduškovej astme, zápaloch krku, nosných dutín, priedušiek, pri angíne, podporuje vykašliavanie a potenie.

Zlepšuje metabolizmus, detoxikuje. Má diuretický účinok (močopudný) a pre vysoký obsah antibiotických látok sa používa na liečenie močových ciest, reumatických ochorení. Je veľmi vhodný s lipovým čajom, jeho aróma sa veľmi dobre spája s bylinnými čajmi a zázvorom.

Ponúkame Vám lipový med priamo od včelára, bez akýchkoľvek prísad, konzervantov, farbív a pod., predávame iba čisto prírodný včelí med bez akej akejkoľvek úpravy, to znamená že, od nás dostanete med priamo z úľa. Med pochádza z mikroregiónu Požitavie – Širočina. Kúpiť si ho môžete našom medovom E-SHOPE.

Ak sa chcete dozvedieť viac o mede, prečítajte si článok: MED.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz