V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Biovčelárenie a biomed

Každý med nie je BIO !

Hoci by sa to mohlo tak zdať na prvý pohľad. Veď včely žijú v prírode.

Žijú voľne a teda bio. Nie je to také jednoduché. Zdanie klame. Obchody sú plné medu. O jeho kvalite sa vedie polemika. Často počúvame o mede pochybnej kvality. Stále viac a viac sa presadzuje med dovážaný zo zahraničia. Med pochybného pôvodu, pochybnej kvality, s pochybnými kvalitatívnymi vlastnosťami.

Hlavným motívom dovozu týchto medov je jeho cena. Nízka cena láka. Láka obchodníkov i mnohých zákazníkov. Žiaľ spolu s cenou medu klesá i jeho kvalita. Kvalita tohto lacného importovaného medu dosahuje veľmi nízke parametre. O liečivých účinkoch týchto produktov nemôžeme veľmi hovoriť. Je to skôr balastná látka, ktorá sa svojim tvarom a konzistenciou podobá na med.

Rozhodne nemá jeho kvalitatívne a liečebné vlastnosti. Nízka cena sa dosahuje pridávaním škrobového cukru a sirupov. Včelstvá sú častokrát podporované podávaním antibiotík, ktoré sú v Slovenskej republike zakázané.

KVALITNÝ BIOMED MÁ VYSOKÉ A STABILNE KVALITNÉ PARAMETRE!

Je zdravý, chutný a bezpečný. Dodáva ľudskému organizmu mnohé vynikajúce látky. Posilňuje obranyschopnosť, pomáha liečiť mnohé ochorenia. Pri produkcii kvalitného biomedu sa dodržuje stanovená vzdialenosť včelstiev od priemyselných objektov, diaľníc i chemicky ošetrovaných poľnohospodárskych plôch. Biomed pochádza čast priamo z biofariem. Včelstvá sa môžu prikrmovať iba vlastným medom, alebo ekologickým cukorným sirupom (najmä na jeseň).

ZDRAVÝ MED JE LIEK!

Vždy bol a vždy bude. Vedeli o tom už naši predkovia a my to postupne zisťujeme tiež. Predovšetkým v čase choroby. Med pomáha, med má skutočnú liečivú silu. Pri produkcii biomedu a ošetrovaní včelstva sa nepoužívajú ani antibiotiká, ani žiadne chemické prostriedky. Biomed je kvalitný, ale má logicky i vyššiu cenu. Biomed je o kvalite a bezpečnosti. Každá kvalita má svoju cenu. Svoju skutočnú, reálnu a férovú cenu. Ani biomed nie je výnimka.

Biomed nemá doteraz na Slovensku pevné korene. Biomed sa dováža vo väčšine prípadov z iných európskych krajín. Škoda. Slovensko má vo včelárstve a výrobe medu skvelé tradície a výborné podmienky a tiež schopných a zručných včelárov. Veríme, že sa objavia prvé lastovičky..

Ak by ste radi vyskúšali kvalitný med od slovenského včelára, navštívte náš MEDOVÝ ESHOP.