V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Je medová kozmetika vhodná na suché ruky?

Med je bohatý na antiseptické, antibakteriálne, protizápalové a antioxidačné vlastnosti, čo z neho robí ideálnu zložkou pre starostlivosť o pleť, pokožku tela a vlasy. Ak vás trápia suché ruky, kozmetika s medom môže byť skvelým riešením. 

Výhody medu pre suchú pokožku

Med je všestranný pomocník a funguje skvele, pokiaľ ide o problémy s pokožkou. Medová kozmetika má množstvo benefitov aj pre pokožku rúk, ktorá najmä v chladnom zimnom období alebo v horúcom lete zvykne popraskať a byť suchá. 

Medová kozmetika je skvelý zvlhčovač. Cukor prítomný v mede pôsobí ako prírodné zvlhčovadlo, čo znamená, že priťahuje vlhkosť zo vzduchu do pokožky. Aj surový med hydratuje pokožku a zanecháva ju jemnú, žiarivú a lesklú. Znižuje suchosť pokožky poskytovaním dlhotrvajúcej hydratácie. 

Med je bohatý na antioxidanty, ktoré sú dobré pre vašu pokožku, vyživujú ju a hydratujú. Keď príde do kontaktu s vodou alebo teplom vašej pokožky, kryštalizuje. Tieto drobné kryštály pôsobia ako jemný peeling pre vašu pokožku a pomáhajú odstraňovať nečistoty a odumretú pokožku aj zo suchých rúk.

Ak máte suché a popraskané ruky, medová kozmetika je hotový zázrak. Medová kozmetika hydratuje vrchné vrstvy pokožky a pomáha redukovať vrásky a jemné linky. Upokojuje suchú, podráždenú a vráskavú pokožku tým, že jej poskytuje výživu. Pôsobí aj ako antioxidant, kde odďaľuje proces starnutia a pomáha vám vyzerať mladšie a žiarivejšie.

Okrem toho, že môžete mať ruky suché, častokrát veľa z nás vytvára rukami manuálnu činnosť, kde sa občas pritrafí nejaké to zranenie a ostanú po ňom jazvy. Medová kozmetika a med všeobecne vie byť dobrým pomocníkom aj na zosvetlenie jaziev. Antioxidanty prítomné v mede úžasne pôsobia na pokožku a redukujú jazvy a strie. 

Med v kozmetike zvyšuje regeneráciu tkanív a pomáha oživiť kožné bunky. Vyskúšajte medovú kozmetiku z našej ponuky.