V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Podpora trávenia z prírody - vyskúšajte med s bylinkami na trávenie!

Nestravujeme sa vždy 100 % zdravo a ľahko. Preto má každý človek občasné tráviace ťažkosti, ako je plynatosť, kŕče, pálenie záhy či slabá nevoľnosť. Na problémy z maškrtenia existuje pomoc z prírody. Vytvorili sme pre vás špeciálny med s bylinkami, ktorý napomáha k pohodovému tráveniu. 

Základom je med a peľ

Práve prírodný med obsahuje rôzne tráviace enzýmy, ktoré štiepia škrob, cukor aj bielkoviny. Vďaka tomu med urýchľuje trávenie a tiež robí tento proces efektívnejším. Zabezpečí, aby sa látky štiepili a vy tak vyťažíte zo svojej potravy maximum živín. 

Peľ funguje podobne. Vďaka vysokému počtu enzýmov včelí peľ pomáha pri rôznych poruchách trávenia a chorobách žalúdka. Reguluje črevnú flóru a je to skutočný pomocník s trávením.

Bylinky na trávenie

K tekutému zlatu a včeliemu peľu sme vybrali najobľúbenejšie bylinky na trávenie: 

rebríček, ľubovník, mäta, ľan, rumanček, ibiš a skorocel. 

Rebríček obyčajný je populárna bylinka, ktorá sa vďaka obsahu flavonoidov a ďalších zložiek najčastejšie používa pri tráviacich problémoch a pečeňovo-žlčových poruchách. Pomáha zvýšiť produkciu slín a žalúdočných kyselín, ktoré podporia trávenie. Rebríček ma silný choleretický účinok, čo znamená, že zlepšuje prietok žlče z pečene.

Mäta nielenže osvieži, ale pomôže aj s trávením, a to vďaka tomu, že zlepšuje peristaltiku čriev. Okrem toho, že ľubovník upokojuje nervovú sústavu, posilňuje žalúdok a črevá. Výrazne podporuje ich činnosť.

Skorocel je všestranný pomocník, ktorý v našom mede nemohol chýbať. Pôsobí totiž protizápalovo a antibakteriálne. Upokojí zápalové ochorenia žalúdka aj čriev. Pomáha pri žalúdočných vredoch a je nápomocný pri zápale žalúdočnej sliznice.

Ibištek, ľan siaty a rumanček sú tiež pomocníkmi trávenia. Upokojujú podráždenie žalúdka a tiež priaznivo pôsobia na trávenie.

Ak sa cez deň chystáte maškrtiť, dajte si preventívne 1 čajovú lyžičku bylinkového medu ráno pred jedlom. Veríme, že pozitívnu zmenu trávenia si určite všimnete.

Pri vážnejších problémoch s trávením odporúčame užívať 1 čajovú lyžičku medu s bylinkami 3x denne pred jedlom.

Naše bylinkové medy sú vhodné aj pre deti. Ak vaše deti často trápi bruško, môžu od 2,5 roka užívať ako prevenciu polovicu čajovej lyžičky ráno pred jedlom. Vyskúšajte, čo dokáže príroda a objednajte si náš med s bylinkami na podporu trávenia!