V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Trápi vás vysoký krvný tlak? Vyskúšajte náš špeciálny med!

Tlak_220

Vysoký krvný tlak trápi čoraz viac ľudí, dokonca aj tých mladších. Preto sme sa rozhodli vytvoriť med, ktorý bude chutnou prevenciou aj pomocníkom pri problémoch s vysokým krvným tlakom.

Vybrali sme tie najlepšie bylinky z našej prírody. Ak vás trápi vysoký krvný tlak, vyskúšajte náš kvetový med s bylinkami!

 

Antioxidanty v mede pomôžu znížiť krvný tlak

Už med sám o sebe je dobrým pomocníkom pri vysokom krvnom tlaku. Obsahuje totiž antioxidanty, ktoré pomáhajú udržiavať normálnu výšku krvného tlaku a tak pomáha predchádzať vzniku vážnych srdcových chorôb. Do medu sme pridali hloh, betoniku, srdcovník, jablčník, olivu, medovku, listnatec, komonicu a vinič.

Hloh sa využíva ako prostriedok na podporu celého kardiovaskulárneho systému vrátane spevnenia a spriechodnenia ciev, čo pôsobí na zníženie krvného tlaku. Obsahuje cenné aminopuríny regulujúce krvný obeh.

Srdcovník, ako už jeho názov napovedá, má priaznivý účinok na zdravie srdca. Blahodárne pôsobí na centrálny nervový systém a kardiovaskulárny systém. Pri problémoch s cievami sa osvedčil aj jablčník, betonika a oliva. 

Pomoc pri krvnom tlaku predstavujú účinné bylinky 

Medovka má všestranné využitie. Odporúča sa pri búšení srdca, aj pri vysokom krvnom tlaku. Listnatec pozitívne ovplyvňuje elasticitu žilových stien a napomáha obmedzovať tvorbu opuchov. 

Komonica je menej známa bylinka. Medzi jej účinky patrí schopnosť znižovať zrážanlivosť krvi, pomáha pri ischémii srdca a proti tvorbe krvných zrazenín v cievach. Vinič stimuluje krvný obeh, znižuje krvný tlak, rozširuje cievy, zvyšuje odolnosť ciev proti kôrnateniu a vlásočnice proti praskaniu. Je výborný aj na kŕčové žily.

Pri výskyte vysokého krvného tlaku v rodine odporúčame užívať preventívne 1 čajovú lyžičku ráno pred jedlom. Pri vážnejších problémoch odporúčame užívať 1 čajovú lyžičku medu s bylinkami 3x denne pred jedlom.

Ak Vás tento článok zaujal, náš med s bylinkami na vysoký krvný tlak určite vyskúšajte.