V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Med a liečivé bylinky - kombinácia pre zdravé dýchacie cesty

O úžasných protizápalových účinkoch nášho medu a propolisu už určite viete. Teraz si predstavte, aký efekt môžu mať v kombinácii s bylinkami. Existuje veľa bylín, ktoré sú prospešné pre zdravie pľúc - do medu pre zdravé dýchacie cesty sme vybrali tie najlepšie z nich. 

Skorocel, mäta, pŕhľava, aníz, tymián a fialka - to najlepšie z prírody na podporu dýchania

Mäta sa už celé stáročia používa ako pomocník pri problémoch s trávením a pri dýchacích ťažkostiach. Má antioxidačné, antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Mäta pieporná sa považuje za užitočnú bylinku pri astme, bronchitíde, prechladnutí a kašli. Môže pomôcť uvoľniť usadený hlien v pľúcach.

Tymián je fantastická bylina, ktorá podporuje zdravie pľúc. Aj keď sa tymián často používa na kulinárske účely, je to skutočne silná liečivá bylina. Je prospešný pri kašli, nachladnutí, dýchacích problémoch, bronchitíde, podpore dýchania a odbúravaní hlienov.

Skorocel určite poznáte aj ako zložku konvenčných sirupov na kašeľ. V našom mede pre zdravé dýchacie cesty nemohol chýbať. Upokojuje podráždené pľúca a tlmí tak nepríjemný kašeľ. Rovnako účinná je aj pŕhľava, ktorá obsahuje množstvo vitamínov a pôsobí protizápalovo.

O aníze a fialke sa často nehovorí, no sú to tiež šikovné bylinky, ktoré majú množstvo benefitov pre dýchacie cesty.  Bedrovník anízový môže pomôcť pri respiračných problémoch, alergiách, nádche, chrípke, na prečistenie dýchacích ciest, ale napríklad aj pri bolestiach brucha. Pre dýchacie cesty je dôležitý jeho odhlieňovací a odkašliavací účinok. Fialka má protizápalový účinok, a tak môže pomôcť pri zápaloch dýchacích ciest, zachrípnutí, kašli, zahlienených prieduškách.

Ako užívať náš med s bylinkami?

Pri prevencii pred ochorením dýchacích ciest odporúčame užívať 1 čajovú lyžičku bylinkového medu ráno pred jedlom. Pri vážnejších problémoch užívajte 1 čajovú lyžičku medu s bylinkami 3x denne pred jedlom. Med je vhodný aj pre deti od 2,5 roka. Jeho sladkú chuť určite neodmietne žiadny malý maškrtník. 

Darujte zdravie sebe a svojim najbližším a vyskúšajte náš med s bylinkami na dýchacie cesty. Ponúkame ho v našom eshope.