V súťaži SHOP ROKU 2022 sme v kategórii CENA HEUREKY získali 3. miesto.

Aplikácia včelieho jedu – tradičná ľudová metóda (Včelí jed: Bohatstvo v jedinej kvapke)

Ľudoví liečitelia od nepamäti liečili svojich pacientov uštipnutím včelou. Preto aj lekári z mnohých krajín začali uplatňovať túto metódu liečenia v prípade ťažkých prípadov reumatizmu.

Technika liečenia týmto spôsobom je veľmi jednoduchá.

Lekár obvykle chytí včelu za krídla a priloží ju na postihnuté miesto. Včela takmer vždy okamžite pichne. Druhý vpich urobia o 24 hodín od vo vzdialenosti od 4 do 8 cm od miesta prvého vpichu.

Na aplikáciu včelieho jedu sa využíva rovnaké miesto na tele ako pri zavádzaní liečivých látok prostredníctvom injekčných striekačiek, a to vnútorná časť ramena alebo bedra.

PRIEBEH LIEČENIA VČELÍM JEDOM

  • Prvý deň sa pacient podrobí uštipnutiu jednou včelou, druhý deň dvoma, tretí deň tromi a tak ďalej až do desiateho dňa, v ktorých priebehu absolvuje 55 uštipnutí. Nasleduje prestávka 3-4 dni a potom každý deň po trochu uštipnutiach. V priebehu tohto druhého obdobia liečby (trvá 1,5 mesiaca) musí pacient absolvovať až 150 uštipnutí včelou a celkom za obe obdobia 200 uštipnutí včelami.

  • Následne dostane pacient dva týždne oddychu od uštipnutí a skôr ako sa podrobí ďalšej liečbe – tretej fáze liečby, zistí sa, či je vôbec nevyhnutná, čo býva veľmi zriedka.

  • Pri ochorení periférnej nervovej sústavy (neuralgia, zápaly nervov a iné), reuma a reumatoídnych artritidách sa doporučuje kombinované liečenie včelím jedom a materskou kašičkou. Vďaka tejto kombinácii sa efekt liečby značne zosilní a zvyšuje sa obranyschopnosť organizmu.

  • Ak sa chcete dozvedieť viac o včelom jede, prečítajte si článok: VČELÍ JED